Silkens mange fordele

Temperaturregulerende – køligt om sommeren

Mulberry silke har mange fordele - hvad end du benytter det som sengetøj, pudebetræk eller nattøj. Mange er ikke klar over, at silke er åndbart og har en tempereturregulerende effekt. Kort sagt er silke et køligt stof i de varme sommermåneder og et varmt stof i vinterperioden. Grundet silkens åndbre funktion holder stoffet også fugten væk fra sved, hvilket sikrer dig et behagelig nattesøvn. Silkens funktioner er helt fantastiske og skal prøves.

Allergivenligt materiale

Ægte silke er blandt mange kendt for at se og føles som et luksuriøst materiale. Men silke er faktisk anbefalet af alle, der lider af allergi og følsom hud. Silketrådene kommer fra morbærtræer, men faktisk er det sommerfuglene, der holder til i morbærtræerne, og hjælper med produktet til silke. Sommerfuglens pupper består af op til 3.500 meter tråd, som bliver syet af sommerfuglen som en kugle. Disse pupper indsamles og gennemgår en proces, hvor de naturlige stoffer fra puppen benyttes til at producere det magiske silkestof. I silken beholdes naturfibrene, da de har en antiallergisk evne. Et af fibrene hedder sericin, og dens hovedfunktion er at afvise støvmider, som er den hyppigste årsag til en allergisk irritation. Derudover indgår der over 18 forskellige typer aminosyrer, som har den fordel, at de bekæmper skimmel og andre allergiske stoffer, som ofte kan findes i et soveværelse.

Sundt for huden

Der er lavet flere undersøgelser som dokumenterer, at silke har en positiv indvirkning på din hud. En af fordelene er, at silken holder huden hydreret. Det glatte silkestof er mindre tilbøjelig til at absorbere fugt fra huden, og hvis du døjer med tør hud eller psoriasis, vil et silkesæt være det optimale valg for dig. Ønsker du ikke købe et helt sengesæt eller pyjamassæt? Vores silke pudebetræk, som giver din hud og hår de bedste forhold, kunne måske være noget for dig så.


Ægte silke er brandhæmmende

Vidste du, at ægte silkestof er brandhæmmende? Det vil sige, at der ikke går ild i silke, hvis der kommer en glød på stoffet. Silken vil i stedet smelte, men ikke antænde som ild. Den brandhæmmende effekt er et resultat af de naturlige fibre, som du kan finde i silkestoffet.

Det blødeste materiale

Når du først har mærket ægte silke, er du ikke i tvivl om den luksuriøse kvalitet. Silkestoffet er let som et fjer og man kan undres over, at der er så meget stof-meter i så let et materiale. Den bløde følelse kommer af den glatte og fine overflade, som er et resultat af den helt tætte silke overflade.

Silkeblødt betyder ikke, at det er silke

Du har sikkert set reklamer, hvor ordene ”silkeblødt stof” indgår. Her er der dog ofte ikke tale om silke, men et blandingsprodukt af eksempelvis polyester. Ægte mulberry silke kan ikke og skal aldrig sammenlignes med syntetiske fibre, såsom polyester eller andre kunstfremstillede stoffer. Du vil aldrig opnå de samme egenskaber med kunstfremstillede tekstiler, som du vil med naturlige fibre, som du finder i ægte silke.

Silke er miljøvenligt

Silke er et zero-waste produkt. Det betyder, at alle bi-produkter genbruges i andre produkter som eksempelvis fyld til dyner og puder. Du kan læse mere om de miljømæssige forhold ved silke produktion her.

Hvis du vil vide mere omkring silke pudebetræk, kan du med fordel læse vores indlæg omkring sandheder og skrøner om silke pudebetræk. 

 

"Jeg går aldrig tilbage til mit gamle krøllede pudebetræk"

Kunde