Silke vaskeanvisning

Hvordan vasker jeg silke?

Silkesengetøj kan vaskes på 30°s skånevask og med enzymfrit vaskemiddel, sengetøjet bør desuden vaskes alene. Det er et fint og let sengesæt, og tåler derfor ikke tørretumbler, men skal lufttørre. Husk altid at vende det på vrangen og lukke lynlåsen, for at vedligeholde det bedst muligt.

Silke er et skånsomt materiale, og man skal derfor være forsigtig, når det vaskes og behandles. I dette indlæg kommer vi ind på, hvordan du holder dit silkepudebetræk pænt.

TIP: Vend altid sengetøjet eller pudebetrækket med vrangen ud og luk lynlåsen. På denne måde beskytter du den glatte overflade på silken. Anvend gerne en vaskepose beregnet til silke.

Håndvask:

Hvis du vasker silke i hånden, så anbefaler vi, at du skyller det grundigt og forsigtigt dupper det tørt. Derefter anbefales det, at du lader det hænge frit og tørre. Undgå at lade silke ligge i blød, da der er risiko for skjolder, farveudløb og afsmitning.

Vaskemaskine:

Hvis du bruger en vaskemaskine, skal du vaske ved lave temperaturer samt brug et program til finvask. Vask gerne uden et vaskemiddel. Alternativt kan du bruge et vaskemiddel, der er beregnet til silke finvask. 

Pletter:

Gnub ikke pletter væk, da der let kommer ”støvede” områder på silken. Olie eller fedtpletter på silke kan ofte være så vanskeligt at få væk, at det er bedre at sende det til rens.

Pletter kan forbehandles inden vask med en smule koncentreret flydende finvaskemiddel eller håndopvaskemiddel. For nogle farvede silkestoffer er der risiko for skjolder. Vent i cirka 10 minutter før du vasker dit silketøj.

Vi anbefaler Tenestar vaskemiddel. Kan købes her.

vaskemiddel til silke

Shop silke pudebetræk nu

"Jeg går aldrig tilbage til mit gamle krøllede pudebetræk"

Kunde