Naturlige silke fibre vs. syntetiske fibre?

Hvad er forskellen på naturlige silke fibre og syntetiske fibre?

Alle tekstiler kan karakteriseres som enten naturlige eller syntetiske fibre (eller en blanding af de to). Begge typer har fordele og ulemper; naturlige fibre kommer fra planter og dyr, mens syntetiske fibre er lavet af kemiske sammensætninger. Begge typer fibre bliver dog benyttet i tekstilindustrien af forskellige årsager.

silke inden det bliver spundet

Hvad er naturlige fibre?

Naturfibre er fibre, der er fremstillet af naturlige materialer, der kommer fra planter, dyr eller mineraler. De rå, naturlige materialer spindes til tråde og garn, der derefter væves eller strikkes til naturlige stoffer. Der er to generelle kategorier af naturlige fibre; dyrebaserede eller plantebaserede. Dyrebaserede naturlige fibre omfatter silke og uld, mens plantebaserede naturlige fibre omfatter bomuld, hør og jute.Silke eller bomuld

Fordele ved naturlige fibre
Naturfibre er populære af mange forskellige årsager, da stoffet generelt er mere miljøvenligt og holdbart.
  • Absorberende. Naturfibre har en utrolig høj sugeevne, da fibrene har en stærk affinitet til vand. Dette gør naturlige fibre til et godt valg for sengetøj og håndklæder.
  • Miljøvenlig. Naturfibre har normalt en mindre miljøbelastning end syntetiske fibre, fordi naturfibre ikke bruger så mange kemikalier under produktionsprocessen. Nogle naturlige fibre er dog mindre miljøvenlige end andre, fordi nogle planter kræver mere vand.
  • Holdbart. På grund af strukturen af cellulose, som udgør naturlige materialer, er de fleste naturlige fibre meget stærke. 
 

Shop silke pudebetræk nu

"Jeg går aldrig tilbage til mit gamle krøllede pudebetræk"

Kunde