Hvad er forskellen på den billige og dyre silke?

Hvorfor er der så stor prisforskel på de forskellige typer af silke?

Man må erkende, at silke er et dyrt materiale. Prisen påvirkes af flere forskellige faktorer. Vi har nævnt nogle af de forskellige årsager nedenfor.

Du kan se vores forskellige silkeprodukter her

1. Råmaterialer

Ligesom, at der forskellige typer af kashmir, så er der også mange typer silke. Prisen på silke kan variere fra 50 kr.- til 500 kr. per meter silke materiale. Prisforskellen afhænger af, hvordan silkefarmene producerer deres silkemateriale. Økologisk silke har ofte en tendens til at være dyrere, da prisen for at producere bæredygtigt silke generelt er højere.

2. Glansen på silken

Den dyre silke hænger ofte sammen med den glansfulde overflade på materialet. Glansen er et resultat af, at forskellige farver silketråde syes tæt sammen. Kombinationen af syningen og lysvinklen på overfladen giver den glansfulde overflade, som man ofte forbinder med silke. 

3. Bearbejdning af silken

Dyrt silke gennemgår en særlig behandling, før det er klar til brug. Betegnelsen for bearbejdning af silken kaldes "sand-washing". Sand-washing er en naturlig process i forbindelse med beklædningstekstiler. Processen gør stoffet mere modstandsdygtig overfor folder samt øger selve blødheden.

4. Farvningsprocessen

Dyrere farvestoffer falmer mindre og holder længere. De billigere silke materialer falmer hurtigt i farven sammenlignet med det dyrere stof. Silke der er farvet med organiske farvestoffer, falmer ikke efter hver vask. Du skal derfor altid vælge et produkt, som er farvet med naturlige farvestoffer.

5. Vægten (momme)

Momme er en måleenhed for silkestoffets vægt. Jo højere momme, desto bedre kvalitet - og derfor også højere pris. Et silke pudebetræk i 16 momme indeholder for "mindre" silke end et silke pudebetræk i 19 momme. Prisen for 16 momme er derfor billigere end 19 momme. Forskellen på mommen kan tydelig mærkes, da en 16 momme vil være mere "grov" i overfladen. For at få de gavnlige effekter fra et silke pudebetræk, skal kvaliteten som minimum være 16 momme.

Vi anbefaler dog at gå helt op til 19 momme, da kvaliteten er markant bedre. 

Nogle producenter vælger at tilsætte andre stoffer, som polyester for at gøre meterprisen billigere. Men polyester er et utrolig hårdt stof, som reducerer den bløde, naturlige følelse af silke. Du skal derfor altid vælge tekstiler, som er 100% silke for at få den ægte kvalitet.

6. Hvilken momme skal silke minimum være?

  • Silke pudebetræk skal være 16 momme eller mere
  • Silke dynebetræk skal være 19 momme eller mere
  • Silke lagen skal være 22 momme eller mere

 

Hos Cillouettes forhandler vi forskellige typer silkeprodukter. Vores silkeprodukter er altid i minimum 19 momme. Vores silke scrunchies er produceret i 22 momme og forhandles her.

Du kan shoppe vores silke pudebetræk i 19 momme ved at klikke her.

 

Shop silke pudebetræk nu

"Jeg går aldrig tilbage til mit gamle krøllede pudebetræk"

Kunde