Silke & Bæredygtighed

Mulberry silke og bæredygtighed

Generelt betragtes silke som en mere bæredygtig fiber. Det er en vedvarende ressource, kan bionedbrydes og bruger mindre vand, kemikalier og energi end mange andre fibre.

Zero-waste produkt

Da silke materialer har en forholdsvis høj materiale pris, så betyder det også, at der skal gøres alt for at minimere spildprodukter. Oftest når, at producenter har med silkestof at gøre, så genanvendes alle bi-produkter i andre former. Morbærfrugterne, som er på træerne, vil oftest blive spist, træet vil blive anvendt til byggeri og bladene anvendes som foder til dyr. 

Derudover så vil silke, som ikke opfylder kvaliteterne for anvendelse til tekstil oftest blive anvendt som fyldningsmateriale til silkepuder og silkedyner. Går du ind for cirkulære og zero-waste produkter, må silke derfor siges at være godt valg. 

Naturligt produkt

Den primære miljøfordel ved silke er, at det er et holdbart, naturligt materiale, så det ikke udleder mikroplast ud i miljøet, mens det er i vask. At silke er et 100 % naturligt produkt betyder, at hvis det ender i naturen, vil der ske en naturlig biologisk nedbrydning.

Ulemper ved silke

Produktionen af silke kræver store mængder kogende rent vand. I mange år har det betydet, at silke er enormt energikrævende, da silken skulle koges før det kunne produceret. Heldigvis er der med de nyeere teknologier, givet mulighed for, at vand renses og genbruges, så det ikke længere er årsag til stort vandspild. 

"Jeg går aldrig tilbage til mit gamle krøllede pudebetræk"

Kunde