Sådan spotter du forskellen mellem ægte silke og falsk silke

Seks nemme måder at kende forskel på ægte silke og falsk silke

Hos Cillouettes forhandler vi udelukkende den bedste kvalitet af silke, og vi har alt fra silke sengetøj til silke scrunchies. Vi vægter højt at orientere vores kunder om fordelene ved at sove på ægte silke, samt hvordan man får den bedste værdi for pengene ved køb af silke sengetøj og tilbehør. Desværre er der en tendens til, at silkens kvalitet gradbøjes i nogle sammenhænge. Den gennemsnitlige forbruger kender sandsynligvis ikke måden, hvorpå man kan se, om silke sengetøj eller tilbehør er ægte - noget mange udnytter til at sælge uægte eller lavkvalitets silke som den ægte vare.

Derfor har vi hos Cillouettes skrevet denne guide, så du kan kende forskel på ægte og falsk silke. 

Seks tips til ægte silke

1. Læs produktbeskrivelsen omhyggeligt

Det første du skal være opmærksom på, når du køber silke - og især online - er at læse produktbeskrivelsen. Vær især opmærksom, når der står vendinger som "silkeblødt" og "blød som silke", da det ofte benyttes til at beskrive kvaliteter som polyester eller bomuld. Morbærsilke (mulberry silk) er den reneste form for silke, der findes, så vi anbefaler, at du går efter dette. Derudover bør du holde øje med, om der i produktbeskrivelsen fremgår silkekvaliteten (1A - 6 A) og vægten (momme).

Generelt tip: Ser du ikke ordet MOMME, så er der ikke tale om kvalitetssilke. 

 2. Silke materialer ser anderledes ud end satin

Hvordan ser silke ud, og hvordan adskiller det sig fra satin? Dette spørgsmål bliver vi hyppigt stillet, og vi forstår jer! Det kan være svært at se med det blotte øje, men der ER forskel. Silke er kendt for sin glans, som især reflekteres ved lys. Syntetiske materialer kan ikke kopiere dette udseende, da de har en tendens til at glimte mere end at skinne. 

Ægte silke er altid skinnende og aldrig glitrende. Falsk silke er glitrende.  

 3. Silke føles anderledes end satin

Både silke og satin er "smooth" på forsiden. Satin har dog en tendens til at være mere glat sammenlignet med silke. Bagsiden af polyester satin vil føles "hårdere" og ligne plastik. Dette er modsat silke, som fremstår blødt og med en mat finish. 

Alle Cillouettes produkter er lavet med en 'charmeuse-vævning', som er smooth og skinnende på forsiden og mat på bagsiden. Falsk silke føles glat foran og plastik lignende på bagsiden.

4. Læs etiketten omhyggeligt

Ægte, naturlig silke vil altid være mærket. Se efter udtryk som 100 % silk eller 100 % mulberry- eller morbær silk. Etiketten kan endda oftest oplyse den specifikke kvalitet af silke og dens momme-ægt, som svarer til trådantallet. (Læs om momme vægt her)

Kunstsilke kan mærkes med udtryk som "silky", "silke satin" eller "satinvævning". Du skal dog naturligvis være opmærksom, hvis du ser udtrykket "syntestisk", polyester" eller kunstig" - her kan du være sikker på, at der er tale om falsk silke. 

5. Se efter OEKO-TEX certifikater 

Med OEKO-TEX eller andre uafhængige produktsikkerhedscertificeringer kan du sikre dig mod giftige kemikalier. Generelt er silke et naturlig hypoallergen, og irriterer derfor ikke selv den mest følsomme hud. Falsk silke vil ofte ikke være certificeret med OEKO-TEX®-certificering, så en indikator kan være at se efter certificering mod brug af giftige stoffer. Du kan se om produktet er certificeret enten på produktets label eller via firmaets hjemmeside. 

6. Vær opmærksom på silkens pris 

Når det kommer til silke, så får du hvad du betaler for, men du bør selvfølgelig aldrig betale for meget. Silke - selv ægte silke - kommer i en række forskellige priser. Vi anbefaler dig at lave en prissammenligning hos en række forskellige velrenommerede silke firmaer. En god grundregel er, at silkepudebetræk i 50x50 cm minimum skal koste 30 $ (200 DKK). Er prisen under dette, så er der sandsynligvis tale om et falsk silkemateriale eller en billig blanding. 

Hos Cillouettes er vi meget gennemsigtige omkring de faktorer, der indgår i prissætningen af vores silke. De væsentligste faktorer er blandt andet vægten (momme), vævningen og kvaliteten af silke. 

 

Ægte 100% Mulberry Silke

Syntetiske stof eller blandingsprodukt
Produkt beskrivelse 100 % Mulberry Silk Misledende "Silky" eller "Silk feel"
Udseende Skinnende Glitrende
Følelse Blødt/Smooth Glat
Label Vil stå "Mulberry Silk" Ingen label
Sikkerhed Certificering OEKO-TEX Ingen certificering
Pris Pris pr. meter silke 100-150 DKK 100-200 kr. pr. pudebetræk

 

Derudover findes der ildtesten til silke. Denne kan du læse om her, så du kan lære at kende forskel på silke. 

Shop silke pudebetræk nu

"Jeg går aldrig tilbage til mit gamle krøllede pudebetræk"

Kunde